In de moestuin van landgoed Dordwijk is sinds 1995 veel kennis verzameld over de teelt, verzorging en de culinaire toepassing van (bijzondere) groenten, kruiden en fruit. In dezelfde periode is in onze samenleving ook de bewustwording over gezond en verantwoord geproduceerd voedsel sterk toegenomen.
Deze belangstelling heeft internationaal en landelijk onder meer geleid tot een opvallende herwaardering van groenten door koks en consumenten. En in het verlengde daarvan: tot een herwaardering van het zelf telen van groenten.
In De Tuinman en de Kok willen we op deze ontwikkelingen inhaken met onze eigen verhalen over het kweken van groenten, kruiden en fruit, en over het dagelijks gebruik ervan. Zo hopen we ons enthousiasme en onze ervaringen te delen met professionals en liefhebbers van moestuinieren en koken.
Daarin willen het niet bij eenrichtingsverkeer laten. Daarom ontvangen we op Dordwijk ook regelmatig bekende chefs, kwekers en andere vakmensen om hun inspirerende ideeën, recepten en teelt- en bereidingstechnieken met ons uit te wisselen. Ook hun verhalen vind je op De Tuinman en de Kok.